Saturday, July 21, 2012

Pengalaman menjadi make up artist dan update secara tiba-tiba

Salam Ramadhan semua!

Ya Allah lama gila tak post apa2 kat sini. Cuma nasib baik taik cukup setahun je. Tak taula kenapa tiba-tiba hari ni terbuka hati nak update. Kita tengok lepas ni saya ambil berapa lama pulak nak update entry seterusnya.

Tapiiiii....

yang bestnya walaupun dah lama gila tak update  blog, nuffnang tetap jalan dan dah lama gila tak bukak nuffnang rupanya adalah hasil sedikit walaupun bukanlah boleh dibanggakan sangat. Kalau macam ni setahun lagilah baru buat entry yang seterusnya. Muahaha.

Hari tu adik kahwin. dan adik yang sangat bijak tu (dia memang bijak pun sebab tu dia belajar medic. bukan macam saya..wuwuwu) telah memilih saya jadi mak andam dia. Masa saya mula2 tau tu saya fikir gila ke apa. Seumur hidup tak pernah mekapkan orang tiba-tiba kena jadi mangsa pulak. Saya sendiri pun tak nak mekapkan diri sendiri masa sendiri kahwin, ni lagikan nak mekap orang.

Tapi kerana tak mau mengecewakan permintaan, setelah difikir saya pun mengalah dan mulalah belajar mekap kat youtube. Bermula jugalah membeli barang-barang mekap yang sebelum ni saya tak fikir pun nak beli sampai ada budak kat guardian tu cakap "nah kak..ambikla voucher ni..lepas ni boleh beli mekap banyak banyak lagi.." Kurang asam punya budak perli orang yang lebih tua darinya. Hahaha.

Dannnn,,tengtengteng. Inilah hasilnya..





Mekapkan orang adalah satu skill yang perlu sentiasa dipraktis. Saya dahlah rookie, dengar bunyi kompang je dah cuak sampai comot2 muka adik saya. Dengar tok kadi nak datang pukul 9 pagi pun dah tensen sebab awal sangat. Kesian lah saya tok kadi, dahla nak kena siapkan dua orang anak sebelum mula mekap.Pegang brush pun sampai menggigil sebab nervous mak ni ha!

Alhamdulillah walaupun takdela sehebat mana hasilnya, tapi bolehlah sebab setakat ni takde orang komplen. Yang penting pengantinnya pun sengih je. Wahaha. Tapi taubatlah, lepas ni gantung brush2 ni semua dulu. Takut sebenarnya nak mekapkan orang.

Oklah, sampai disini sahaja update yang tidak dijangka di bulan Ramadhan ini. Selamat berpuasa semua dan jangan nakal-nakal!

12 superstars:

Liyana said...

huhuhu,mak cheek...selamat berpuasa...btw not bad for a rookie,hehehehe

Khairani Bahaudin said...

Salam perkenalan Intan.

Saya Khairani, seronok baca blog ni.
 Nanti jemput ke blog saya ye.
JEMPUT DATANG KE REDCOMEL

Nur Ezqy said...

Just Open Our Latest Deal!!! :)

http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

HANYA RM1/pcs strip ujian kehamilan dan ovulasi

Syarat pembelian:
min 10pcs
Juga menerima pembelian pukal (100pcs keatas + potongan diskaun)
Boleh campur pregnancy + ovulation
kos penghantaran mula dari RM 3.50 ~ ke atas (ikut berat barang)

Kami akan cuba yang terbaik untuk meminimumkan kos penghantaran anda :)

Sms/email: lovidoobidoo@gmail.com 0122429082

Abang Jo said...

comelnye....

Aleeya Atinza Saaid said...

pandainye mekapkan hehhee, samala ni pun kdg update kdg tak...update la lagik ek hehhee

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

liyanie ismail said...

Hi, salam. Lucu pn ade ble bce entri ni. Terhibur:) sy budak bru ade blog. Hehe. Jmput singgah zuyyinlicious wardrobe. Lookg fwd to make more frens;)

dream wardrobe said...

hye . come take a look new shoping online. please like and share to your friend bout our page . thanks
https://www.facebook.com/espressowood

CAESAR SHOP said...

Thank you for sharing in this article
I can learn a lot and could also be a reference
I hope to read the next your article updates

[-] Vimax Asli
[-] Pembesar Penis
[-] Agen Vimax Asli

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

AGEN KLG said...

Thank you for sharing in this article
I can learn a lot and could also be a reference
I hope to read the next your article updates

[-] KLG

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey