Thursday, June 16, 2011

Kadang-kadang saya suka buli anak saya

My baby girl is so manja sometimes I pinch her cheeks just for fun!

My gosh Almira, tau la abah awak tu duduk jauh (tu yang asyik cakap abah..abah je sepanjang masa..ish) dan nasib baik ada mama ni yang nak layan awak dan abang yang suka peluk peluk awak (walaupun most of the time Husayn suka cucuk muka dia pakai jari!) .

Confession: Kadang-kadang saya suka buli anak sebab comel bila tengok muka dia nangis! Contohnya adalah seperti di bawah:




Muka permulaan nak nangis


Orang jawa kata suka 'membewek' ni..haha




Sayu betul anakku ni..kehkeh









Itu dia dah gaya macam lion king pulak..haha

Ni dia geram sebab mama dia gelakkan je..takde usaha usaha nak pujuk.kihkih



Kesiankan kena buli dengan mak sendiri..ahaha. Tau tak sebab apa dia nangis? Sebab saya ajuk bunyi kambing iaitu "embekk". Haha..ada ke logik nangis sebab tu? Isk isk.



Ada satu lagi gaya muka dia iaitu kalau macam dia malu-malu ke dia akan buat muka macam ni pulak:


Dan dia suka cakar muka dia sampai keluar misai kat tepi bibir..

Kalau kat rumah suruh tidur memang susah gilaaa sampai last2 mamanya ni yang tertido. Setiap hari suka bangun pukul 5 pagi. Lepas tu dia pergi kejut abang dia pulak. Babysitter kata dia lagi ganas dari abang dia. Mana la mama ni tak pening Almira oi!




Tapi tak sangka bulan depan dah nak setahun..jalan je tak pandai lagi. Kalau dah pandai jalan pasti mama ni lebih pening. Kehkeh.

2 superstars:

pizli said...

Dah nak setahun?? Cepatnya masa berjalan..

Intan said...

ya pizli dah nak setahun..tu la cepat betul masa berjalan si almira dah nak setahun..tapi kebuncitan di perut mamanya akibat melahirkan dia ni tak surut2 jugak

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey