Wednesday, March 23, 2011

Check Result SPM dengan SMS saja..senangkannn?

Kalau saya lah student SPM yang bakal mengambil result hari ni, pasti saya akan mengambil jalan mudah dan SMS je nak ambik result.

Bagus kan sekarang ni, bangun-bangun tido, boleh terus SMS je dan dapat result. Tak payah pergi sekolah dan rasa pressure bila kawan-kawan dapat result lagi ok, ataupun ternampak pulak cikgu yang tidak disukai zaman belajar dulu. Nak lagi kurang pressure, agak-agak masa nak dapat result tu pergila bercuti jauh-jauh sikit, lepas tu takdela parents membuat muka sedih bila result tak berapa nak ok.

Berbelas-belas tahun dulu semasa saya ambik result SPM, terpaksa pergi sekolah. Yang paling pressure sebab mak sendiri pun cikgu sekolah tu jugak. Jadi dapatkah anda bayangkan harapan yang nak ditanggung itu? Isk.

Saya ingat lagi malam sebelum ambik result tu siap mimpi ngeri dapat result teruk dan kena kutuk dengan kawan-kawan semua. Part nak ambik result ni memang saya amatlah takut sangat-sangat!

Hari ini kazen saya, Dayah akan ambik result SPM. Adik-adik lain yang akan ambik result, selamat mengambil result dengan jayanya! Kalau tak berapa nak ok jangan sedih-sedih kerana dunia realiti ni banyak lagi peluang-peluang luas.

Orang putihs kata "it's not the end of the world!"


4 superstars:

pizli said...

betul.. it's not the end of the world. aku dulu spm mangkuk sekarang ok la jugak, tapi lambatla sikit hehe..

Intan said...

isk pizli..ko lain..kau kan jejaka idaman zaman sekolah dulu yang menjadi impian gadis-gadis.kehkeh.lantakla spm semangkuk pon yang penting hot.wahaha

AZANI said...

salam intan
err tapi tak dapatlah adegan peluk cium nangis jrit kat depan pintu opis sekolah dilakukan?

nak nangis sorang pun tak best
apa lagi nak jerit sorang.

tapi yelah arus kemodenan tak dapat di tahan.

Intan said...

w'salam azani..adegan peluk cium tu mmg sangatla best jika result hebat..sbb berbaloi dengan penat jerih belajar..tapi tu la, kalau mcm saya dulu asyik tak konfiden je result camana, tu yg still prefer sms sbb bole senyap2..ala2 misterius gitu.kehkeh

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey