Friday, February 25, 2011

Tips untuk menghappeningkan Facebook anda







Hari ni emergency leave, jadi agak lemau di rumah sebab asyik tidur je. Surf punya surf terjumpa pulak tips untuk menghappeningkan lagi Facebook anda. Aku bukanla rajin sangat nak bukak facebook pun sebenarnya, tapi tahukah anda Facebook tu la salah satu faktor yang telah menyebabkan kejatuhan Hosni Mubarak kat Mesir hari tu? Sampai ada pulak pasangan dari Mesir ni namakan baby girl dia Facebook juga! Tak percaya silala baca kat sini. Isk, kesian pulak anak dinamakan Facebook. Haha.

Ok inilah dia mempersempahkan tip tips untuk menghappeningkan Facebook anda yang aku pun baru je tau sebenarnya:

1. Macam mana nak tengok status statistics Facebook sendiri
Rajin update status kat Facebook? Nak tengok status mana yang paling popular atau perkataan yang paling selalu digunakan. Ha..gunalah Status Statistics ni!

Barulah tau yang perkataan yang paling aku selalu guna untuk status Facebook aku adalah "SAYA!"

2. Macam mana nak tambah option 'Dislike' kat status Facebook?
Selalunya kat Facebook kita boleh 'like' status orang kan? Sekarang dengan adanya application Status Magic ni, kita boleh letak option 'dislike' kat status kita.

Bukan boleh tambah perkataan 'Dislike' je, perkataan apa-apa pun boleh tambah sebenarnya..yang penting kena kreatif!

3. Macam mana nak letak status Facebook ikut schedule?
Aku pun baru tau rupa-rupanya kita boleh schedule status Facebook kita macam kita schedule blog post tu. Kali ni guna application LaterBro pulak.

Setla timing tu pukul berapa anda voila! Keluarla status tu nanti ikut masa yang kita nak. LaterBro punya app ni bukan je boleh set status kat Facebook, malah Twitter pun boleh jugak!

Oklah kawan-kawan itu saja untuk tips di hari Jumaat yang indah ini. Nak sambung tidur kembali. Selamat berhari minggu!

Daaaa~

3 superstars:

pizli said...

Nampak sangat kau bosan..

Intan said...

wahaha.letih sebenarnya sbb asyik membebel kat rumah ni.kehkeh

AyuArjuna BiGoshh said...

huhu..fesbuk yg mcm2 hal :P

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey