Tuesday, February 1, 2011

Khabar dari Egypt

Semalam akhirnya dapat contact my brother in Egypt.

Mula-mula dia call on Sunday tapi line terputus. Lepas tu abah saya try call balik dan tak boleh get thru. Malam tadi kita orang try call lagi, tapi kali ni guna line prepaid adik yang sorang lagi..alhamdulillah dapat!

Adik saya di Tanta, dia kata kat situ kira ok lah lagi nak dibandingkan dengan Cairo ataupun Alexandria. Cuma dia kata hari tu kat situ ada balai polis terbakar dan kereta kebal datang. Lepas tu ada pulak student Malaysia kena serpihan peluru. Setakat ni dia kata takde pulak pegawai kedutaan datang situ ke apa ataupun try contact dia orang. Talian internet semua down dan talian telefon ni pun problem pulak. Masalahnya sekarang dia orang pun tak tau apa sebenarnya jadi antara satu tempat dengan satu tempat sebab means of communication macam internet dan telefon down.

Apa2 pun the whole family is praying for his safety and all Malaysians in Egypt and hopefully everything will be better! Sekarang ni apa yang kita orang buat adalah keep up to date thru blog macam Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita dan Al Jazeera.

Please pray for the safety of all Malaysians in Egypt especially Malaysian students - tak kisah la student JPA ke, MARA ke, Zakat ke, private student ke..all of them means so much to each of their families.

We miss u Wak Witon! Semoga semuanya selamat sentiasa..Amin!

By the way sesiapa yang ada friends and families kat Egpyt boleh inform dia orang that they can tweet as per below:

It’s already live and anyone can tweet by simply leaving a voicemail on one of these international phone numbers (+16504194196 or +390662207294 or +97316199855) and the service will instantly tweet the message using the hashtag #egypt. No Internet connection is required. People can listen to the messages by dialing the same phone numbers or going to twitter.com/speak2tweet.

We hope that this will go some way to helping people in Egypt stay connected at this very difficult time. Our thoughts are with everyone there.

More info please refer here.


2 superstars:

pizli said...

Harap2nya semua okla.. Bagusla jugak dia jauh dari tempat huru hara teruk tu..

Liza said...

semoga semuanyer selamat,Amin....

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey