Wednesday, February 24, 2010

Usaha membeli laptop dan Barbie yang boleh merakamkan video

Semalam dan hari ini sangat sedih sebab Twitter dah kena block lagi kat ofis ni. Tak sukalah suka ban website ni. Saya faham lah kalau IT people ni nak block YouTube, tapi Twitter pun jadi mangsa. Bengang ni. Lepas tu try bukak emmagem.com, dan surprise surprise kena block jugak. Ha dia keluar message macam ni:

Your request to URL "http://emmagem.com/" has been blocked by the Webwasher URL Filter Database. The URL is listed under categories (Provocative Attire, Fashion/Beauty, Blogs/Wiki)

Macamlah emmagem.com tu website porno ke ada gambar lucah. Cit. Ok, tapi bila try bukak website gossip boleh pulak. Ha, jadinya sekarang tengah plan nak tangkap satu laptop, laptop ni bukanlah sebab banyak website kat office ni kena block, tapi memang dah lama plan nak satu pun. Budget takdela banyak sangat, jadi takdelah nak beli Macbook Pro ke. Haha. Asyik masuk contest nak dapat laptop tapi tak menang-menang, akhirnya terpaksa beli sendiri. Lepas tu nak subscribe internet juga. Celcom Broadband RM68 tu ok tak ya? Ke DiGi ok? Saya nak yang coverage luas dan janganlah lembab sangat. Hehe. Kalau ada sesiapa ada pengalaman dengan mana2 service provider di atas, habaq habaq la ye.

Dan hari ni surf2 internet terjumpa Barbie Doll yang boleh rakamkan video

Dah macam rupa android la pulak Barbie ni sebab ada attach LCD screen tu. Hihi.

--------------------------------------------------------------------
Update from intanzalani.com

IKEA sale is back! Starting from tommorrow until 21 March 2010! [link]

Wearing a tudung but don't know what to wear? Check out new entry on perfect outfit for the hijab wearing muslimah [link]



2 superstars:

hushuss said...

1st time tgk barbie doll leh rakam video. clear ke Intan video yg dirakam tu? how much ah?

supermummy said...

huss, harga kat website ni dalam $50..kat malaysia tak sure la pulak..clear ke tak tu pon tak sure..

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey