Tuesday, February 23, 2010

Kenapa anak saya semakin mengada-ngada?

Nak tanyala, memang selalu ke kalau kita pregnant second child, anak yang first tu selalu buat perangai dan ala2 nak attention dan jeles. Normal kot ya macam tu?

Last week Husayn demam. Lepas tu bila dia dah ok, start lah perangai mengada ngada tahap tertinggi yang menyebabkan saya selalu geram. Hehe. Dahla sekarang perut ni rasa berat dan saya rasa macam diri sendiri overweight sangat-sangat. Si Husayn ni asyik nak menyusu badan je, lepas tu kerap pulak mengalahkan masa dia baby dulu. Bila saya tanya dia "ada ke susu tu?" dengan konfiden dan tersengih-sengih dia jawab "adalah mama.." This week dengan last week nasib baik husband hantar pergi ofis. Tapi boleh pulak budak kecik ni suruh saya dukung dia sampai tingkat 4. Huwaaa.. letih gila.

Nasib baik saya duduk dengan ibu bapa, jadi bila saya letih dan malas ibu bapa pon tolong. Jadi terima kasih mak dan abah sebab menyediakan tempat menginap dari lahir hinggalah dah tua beranak pinak. Bila nak beli rumah sendiri? Nanti saya fikir dulu dan cek duit sikit kat akaun yang ciput. Heheh.

Ipod ni memang dah lama menjadi milik anakku sorang ni. Memang takde peluang langsung nak main.Haha.

-------------------------------------------------------------------------------

Update hari ini di intanzalani.com

Wonder how a hairy, in dire need of shaving baby doll look like? [link]

Did you know Kim Kardashian earns $10,000 per tweet? [link]





11 superstars:

Sha MytO iDi said...

itu nama nya "sindrom nak dapat adik"

heheh

:iBuAfiQah: said...

intan,
irnie skrg tgh preggy 8 bulan for
2nd baby..
mmg anak irnie pun macam tuh..
lagi la mengada2 sbb gegirl kan...
kejap2 menangis tanpa sebab..
xlayan main sesama nangis..
nak dukung jer memanjang..
nak tdo pun dgn irnie.xmau dgn ayahnya...
kesabaran mmg selalu ajer hilang..
semakin dekat nak due nie semakin bertambah2 mengadanya...
kena bykkan sabar jer la intan...
yg lain xder cara lain la kot...

pizlimw said...

aku rasa mungkin sebab sebab kau pun mengada2la Intan.. Wahahahaha..

(aku cakap ni sebab teringat kau berjalan pergi OU sebab merajuk dengan fisyar dulula)

Arin said...

haah.based on pengalaman, mmg si sulung akn ada sense dia dpt kawan. give him attention, layan even kdg2 tak tertahan..sbb nnt dh kuar yg 2nd, si sulung kompem akan kurang attention ( waktu memula sbb lom adjust ) ..

Nurul said...

a ah..memang normal..kang nnt bila adik dah keluar lagi macam2 perangainya tuk tarik perhatian ibunya..eheh..sabar nooo

KambingBujang said...

nth la maybe sindrom nk dpt adik kot. cam amirul after dapat high fever ari tue. trus ngada2 tahap dewa..

kebetulan lak daddy dier OS, so huda tumpang umh MIL sekejap. amirulnya ngada2 sampai semua org surrender tak tau nk pujuk camner.. bleh dier merengek2 nangis lbh kurang 1jam.. sakitnya telinga ni.. adussss

aidie said...

itu mmg normal..Husayn tau nanti dia ada competitor..so baik mengada2 sebelum dia adik keluar :)..takpun..perasaan ibunye sahaja, sbb pregnant ladies kan penat lain skit :)

supermummy said...

sha myto
tu la..my husband pon cakap the same thing..adoiyaii

ibuafiqah
ya ke semakin due semakin hebat mengadanya..haha pening..ye la kita balik kerja, pastu dia pulak buat perangai dengan perut memboyot..eii..geram je..ahaha

pizli
hahaha tu la, tu pon mungkin ada contribute perangai mengada dia yg hebat

arin
aha tu la pasal..tapi pandai pulak dia asyik tanya pasal baby je.sikit2 cium perut tanya baby tengah buat apa tu..ahaha

nurul
tu la..tengah bersabar tahap dewa ni..hahah

kambingbujang
tu la kalau husband takde ni mmg lagi letihkan..

aidie
ha sebut pasal competitor ni, ari tu husayn dah request dia nak baby girl je..hahah..baby boy dia tak nak. tapi tatau la lagi jantinanya apa ni..

glam.mama said...

oh man, my eldest son was the same way! nenen pun, sampai lani still maintain wooo! but i try to tell myself...its just part of life as a mother of more than one, you know? so far since he became a big brother, takde la byk issue sgt. cuma the first month aje he had night terrors. nowadays just the normal brotherly arguments ;)

Liza said...

nak dapat adik ler tu, jeles with all the attention given to the new baby, insyallah, once the baby arrives, he will be a very good abg long

anep said...

Untuk ibu bapa yang sayangkan anak dan pentingkan akademik mereka, mendidik sahsiah anak. Promosi Maulidur Rasul...jangan lepaskan peluang! Layari anep-enterprise.blogspot.com

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey