Thursday, February 4, 2010

Idiot hit my car yesterday and I ended up going to police station at 11pm last night

OK mmg pissed off sangat ni. Dahla masa tu tengah traffic light, ada slight traffic jam dan hujan pulak tu, of course la semua orang pun bawak perlahan. Ada pulak satu kereta Mercedes yang bijak pandai ni, drive laju. Lepas tu bila tanya apsal dia laju..dia boleh cakap sebab dia nampak traffic light tu hijau, tu yang dia laju. Dan boleh pulak dia ada hati tanya balik, kenapa kereta depan perlahan sangat.

Mak aii, tak nampak ke jalan tengah jam. Ok sebenarnya Mercedes ni bukanlah langgar saya pun. Tapi Mercedes ni langgar Saga Aeroback, lepas tu Saga Aeroback ni tersondol la saya. Tapi time tu si Saga ni pun memang tengah perlahan, so takdela teruk sangat. Yang teruk sekali Mercedes tu sampai bonet depan ternaik dengan hebat. Kira hebat jugak sebab Saga tu mcm tak ada apa, hebat tau sebenarnya kereta Malaysia. Haha. Tu lah nyonya pembawa Mercedes, lain kali sabar lah sikit, dah menyusahkan orang. Tak nak ngaku salah pulak tu. At least cakap lah sorry ke apa. Idiot tahap dewa sungguh. Haha, tengah marah ni.

Last2 saya lah jugak kena pergi balai polis pukul 11 malam. Dahla laki outstation, nasib baik ada adik lelaki yang mantap kerana dia adalah Abang Fumakila (kena tengok besarnya lengan dia untuk memahami). Jadi adik telah menghantar ke balai polis, dan si Husayn ni pulak boleh sibuk nak ikut, jadi terpaksalah bawak. Tapi servis di Balai Polis PJ State memang mantap sebab cepat lah jugak. Sarjan pula asyik cuba nak berlawak dan walaupun mengantuk saya layan je lah. Akhirnya Sarjan tu cerita yang Mercedes tu dah kena saman dah pun. Dekat pukul 1 sampai rumah.

Sekarang mengantuk gila dan fikir nak hantar kereta gi workshop pulak. Tapi kena tunggu suami balik esok.

Tahinya. :(
Eff you idiot. Eff you. Urgh!



6 superstars:

yatie chomeyl said...

nsb baik nothing bad happen. sekeh je dahi nyonya tu laju2 eheh

Queenin Murni said...

thank god nothing serious.
kereta kemek takpe.. :)

Arin said...

kita berhati2, org lain bawak cam hape je..nasib baik keta yg cedera ..

glam.mama said...

eep! nasib baik u takde apa2. these idiots mmg menyusahkan org tul.

-adriana

supermummy said...

yatie
hahaha..tak tahan tgk dia buat muka blur..geram betul..haha

queenin murni
tu la..nasib baik..tapi yg malas nak ke workshop settle2kan ni ha.

arin
aah betul. kalau berhati2 pon tak semestinya selamat sebab kalau orang lain drive dengan 'hebat'

glam.mama
tu la..takpe la..i dah tahap redha je ni..haha. kira dah puas hati meluahkan kat sini

Liza said...

alhamdulilah nothing happen to you, risau gak baca title accident nie

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey