Monday, December 7, 2009

Cuba untuk bertahan


Bila orang tanya "pregnant kali ni alahannya lagi teruk ke yang dulu lagi teruk?". Entahlah saya pun tak tau nak jawab. Tapi saya ingat lagi masa Husayn tu yang paling teruk sekali masa bulan puasa. Time tu 2 ke 3 bulan, pergi semayang terawih, belum rukuk untuk rakaat pertama muntah dah nak keluar, terpaksa lari ke toilet.

Susah nak compare la kawan sebab masa Husayn saya tak payah drive, office pun takde la jauh sangat, dan time tu takde baby lagi. Sekarang ni setiap hari rasa macam letih yang melampau, tiba-tiba deria bau jadi melampau alert, kena layan Husayn dan cerewetnya dengan dia nak susu badan lagi, lepas tu kena drive dan hantar dia (dan ambik jugak) ke rumah babysitter kat tingkat 3 setiap hari.

Gambar takde kaitan:Husayn di kedai mamak

Konon-konon pandai makan sendiri

Dengan blog nak update lagi..hahah, tu pasal tak update2 tu. Kesian juga saya dengan visitors sebab bila datang takde update. Maaflah ye. Minggu ni baru free sikit sebenarnya sebab kerja bertimbun-timbun.

Sebab tu saya bersyukur saya duduk dengan parents saya. Sebab kalau tak mesti Husayn tak terjaga, dengan Husband pun balik tak tentu masa. Saya balik kerja terus melepek atas katil. Mak saya, abah saya dan adik saya yang tolong mandikan Husayn time saya tak larat ni, lepas tu layan budak kecik tu lagi. Entahlah tak tau kenapa letih sangat. Rasa nak muntah sepanjang masa tapi tak muntah-muntah, setiap 3 jam lapar yang melampau, setiap kali makan nasi rasa macam seksaan sebab tekak tak sedap dan makan pun sebab memang dah tahap lapar melampau.

Kat ofis setiap hari minum air cincau Fitrah, betul ke minum cincau setiap hari baby jadi gelap? Kehkeh. Saya tak laratlah nak fikir.
Ini adalah menu sarapan setiap pagi. Saya rindu cereal saya tapi konfem lepas makan mesti nak muntah.

Oh lupa, untuk MsRead contest tu saya dah ada winner cuma tengah confirm dengan sponsor pasal sesuatu. Insya Allah lagi cepat sponsor yang baik hati confirm kan, lagi cepatlah winner tu dapat hadiah.

Thank you dan selamat hari isnin :(


5 superstars:

Lovely Mommy... said...

alahai... kesiannyer dgr alahan teruk masa pregnant.. tkper la dugaan... moga2 anak tu nanti soleh/solehah la nak nyer...

pasal updating blog tu, haihhh... sue yg tek pregnant ni pun susah nak update blog lately... ader jerk kerja nyer.. hari nih sue tekad nak baca all blog yg ader kat my blog list n pay them a visit hehhe...

u take care beb..

Dee said...

lain anak lain dugaannya..dee ari2 bantai kopi itam masa ngandung dua2 anak tu..tp x gelap pun anak2 dee..syukur..

supermummy said...

lovely mommy
haha..tu la bukan takat nak updet blog je tak larat..nak baca blog org pon mmg tak terbukak..entahla, sungguh mencabar rasanya! hehehe

dee
ooo ya ke..hebat tu kopi tiap2 hari. kita bau kopi pon sekarang tak tahan :(

Liza said...

pregnant nie mmg mcm2 rasa and different people, different pregnancies will experience different things, tu yg malas nak compare

Yatie said...

tahniah.. rupanya ramai blogger yang pregnant termasuk saya.... my pregnanacy kali ni rasanye teruk dr yang lain yang pasti cepat penant esp kalau hari panas...
terjelepuk jer

yatie, sawanila.com

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey