Wednesday, October 21, 2009

Stress sehingga merasakan untuk berjogging

Hari ni sangat stressful kerana kerja yang banyak, sedikit hal rumahtangga dan bermacam-macam lagi. Macam nak muntah pun ada, dahla semalam kena marah dengan Senior Director. Tapi saya sabar sebab selepas kena marah, satu kerja sudah setel walaupun sebenarnya yang salah adalah Senior Director lain. Nasib baik saya bermuka tebal, jadi selepas itu saya pun pergi bermain bola jaring walaupun di dalam hati masih kena anxiety attack.

Eh tapi yang kelakar saya jadi konfius main bola jaring sebab dah selalu main futsal. Haha. Entahla leceh sungguh bola jaring tak boleh sepak sepak orang. Tapi takpe team saya ramai pemain hebat (tak termasuk saya lah tu. Hahaha)

Sekarang rasa nak pergi jogging. Kehkeh. Faham tak bila pergi jogging dan berlari, rasa macam lari dari segala masalah? Haha. Saya baru faham benda tu. Sebelum ni kalau ada problem saya makan benda manis seperti coklat. Tapi tak tau kenapa akhir-akhir ni kalau ada masalah saya rasa nak pergi jogging. Pelik tak?

Husayn seperti tidak percaya ibunya sedang berjogging

Eh tapi hari Ahad hari tu saya ajak husband dan Husayn jogging di taman Tasik Kelana Jaya. Husband dan Husayn tak jogginglah. Husband temankan Husayn main kat playground. Saya dengan hebatnya telah berlari 2 round keliling Tasik tu.


Perasaan selepas habis berlari? Memang tenang dan puas hati. Lain kali kena bawak iPod sekali sambil berlari supaya lebih bergaya sebab adik saya cakap tudung yang saya pakai macam mak Indon. Haha. Memang nak kena pelempang.

Betol ke lari ni? Ataupun hanya duduk rehat di tepi tasik? Haha

Konon konon father & son bonding. Heheh

Apa anda buat kalau ada masalah? Eh tapi kan saya teringat masa saya darjah satu, saya selalu fikir best kalau ada masalah sebab macam orang dewasa rasanya. Patutlah sekarang ada macam-macam masalah.

Sebab itulah Tweet hari ini seperti di atas. Oh saya suka sangat background New Moon tu. 30 hari lagi untuk tayangan di Malaysia! Pasti lebih positif masa tu. Hehe.

3 superstars:

Arin said...

kalu tgh penin pale berkecamuk, ubatnya ..tiduuurrrrrr..:p

pizlimw said...

teringat masa saya darjah satu, saya selalu fikir best kalau ada masalah sebab macam orang dewasa rasanya ->>> wahahahahahahahah..

supermummy said...

arin, masalahnya tidur bila bangun semua kerja pun tak siap lagi..huwaaa

pizli, ok shadap.hahahah.

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey