Sunday, May 10, 2009

The fantastic four

It's the final four top 10 finalists today. Here they are:

Supermummy Finalist #7: Baby Ibu

1. When did you start blogging?
Ibu start blogging masa pregnantkan Ammar..pada tahun 2008..time tu Ibu berhenti kerja sekejap..jadi surirumah..jadi banyak sangat masa untuk surfing-surfing..jadi bila asyik baca blog orang..terdetik nak ada blog sendiri..yelah masa dulu-dulu Ibu suka tulis diari..tapi sekarang dah malas..so Ibu tukar le pada tulis blog..dan hingga kini blogging jadi hobi utama Ibu..:P

2. Who is your favourite blogger?
Favourite blogger..ramai juga blog yang Ibu suka follow baca..tapi Ibu paling salute pada RedMummy..bukan sebab die glamer tapi sebab die mampu untuk post entri 2-3 jam sekali..dulu time jadi surirumah bolehla Ibu post 3 kali sehari..sekarang bila dah kerja..satu kali sehari pun kena curi-curi masa..huhu

3. Why you should be the very first Supermummy Amazing Blogger?
Because I deserve it! cheewah macam iklan Loreal pula..Ibu tak pandai sikit bab-bab ni tapi reason yang possible pun sebab Ibu sekarang bekerja+buat PhD+part time surirumah+still gigih nak blogging..haha..konon-konon supermummy la tu..pendek kata..kalau ada rezeki Alhamdullilah..kalau takde..pun Alhamdullilah juga..dan last but not least..jangan lupa lawat blog BabyIbu..tq very much..muah2..

Supermummy Finalist #8: Siti Fatimah @ sfbabysofia
1. When did you start blogging?
I started blogging on February 2008

2. Who is your favourite blogger?
a. Mysuperkids.net
b. Precious Innocent
c. Malaysian Supermummy
d. ShilaShower@MrsKwon
e. The Pink Stilettos

3. Why you should be the very first Supermummy Amazing Blogger?

Ohhh
how to start the word yeah!!! I am seriously not a good writer but I will try my best ever to do it……. Dgn adanya blog ini memberi peluang utk saya menceritakan kisah saya sebagai seorang ibu(mummy) yang tidaklah sehebat mana. kesemua cerita didalam blog ini akan menjadi kenangan, panduan dan rujukan kepada diri saya agar menjadi seorangsupermummykepada anak-anak saya dimasa akan datang.

Pada
saya title “supermummyadalah satu title yang hanya layak diberikan kepada ibu-ibu kita semua. Ini adalah kerana mereka telah banyak berjasa membesarkan kita dengan dugaan dan cabaran yang lebih hebat daripada yang kita semua lalui pada zaman sekarang.

Walaupun
cabaran dan dugaan yang kita lalui tidaklah sehebat zaman dahulu tetapi kasih sayang yang ibu-ibu kita berikan kepada kita akan menjadi panduan dan ikutan kepada saya untuk dicurahkan kepada anak-anak saya.

Walaupun
tidak pada masa ini saya bergelarsupermummy”, but I believe one day nanti pasti saya akan digelar lebih darisupermummykepada anak-anak dan suami sepertimana saya menghargai jasa ibu saya. I love them so much from bottom of my heart.

Supermummy Finalist #9: The Pink Stilettos
1. When did you start blogging?
I started blogging when I was in my second year in university, so that was like 6-7 years ago. I have been blog-switching since then, and if I'm not mistaken Pink Stilettos is like my 5th blog.


2. Who is your favourite blogger?
Karen Cheng! Her blog's neat and I love her writings about the lifestyle of women - from parenting and kids, to fashion, food and shopping. She's a stay-at-home-mom who makes money from blogging and I feel I can relate to her in some ways.

3. Why you should be the very first Supermummy Amazing Blogger?
This is a toughie *scratching head*. Well I guess because I'm a work-from-home-mom, who juggles her baby and housework at the same time, but still manage to find some "me time" even if it means staying up till the wee hours of the morning.

Supermummy Finalist #10: Cute Lil Diary
1. When did you start blogging?
22nd November 2008

2. Who is your favourite blogger?
My favorite blogger is anything about cooking + recipes. Walaupun I bukan jenis kaki masak tapi I suka tgk org masak hihi

3. Why you should be the very first Supermummy Amazing Blogger?

My Cute Little Diary is a platform of me to expressmy love to my families,my passion of my dreams,and my souls into my words thru my amazing way!

There you have it, the 10 Supermummy Amazing Blogger Award finalists! Good luck to all of them and oh yes happy mother's day to all of ya!




5 superstars:

precious innocent said...

baby ibu: blog yg rajin gak buat contest mcm supermummy..

ct: lawa giler aaa profile u....

iza stilettos: kalau x kenal dia nie, mmg bukan hard core blogger aaa..

cute lil diary: sure sedap masakan dia nih.. ahaks!!!

-mama emma-

Zanna_MamaBatrice said...

yg 2 tu pernah masuk ler
lagi 2 tu akan menyusul...
btw....i like babyibu...sgt baik hati...selalu ada contest kat blog dia tu

Zanna_MamaBatrice said...

mama emma - cepat nyer comment...selalu 1st commentor yerk

atty's said...

selamat hari ibu..

Zanna_MamaBatrice said...

HAPPY MOTHER DAY
intan

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey