Friday, April 3, 2009

Teori RAHMAN yang dah berkurun lama baru ku tahu semalam!

Got an interesting email yesterday. Today is an important day for Malaysia because Teori RAHMAN is finally completed. Teori RAHMAN is something that came up from Malaysian politics writer Syed Hussein al Attas. And if you are wondering what in the world is Teori RAHMAN, here it is..

R : Rahman (Tunku Abdul Rahman Putra Al Haj)
A : Abdul Razak (Tun Abdul Razak)
H : Hussein (Tun Hussein Onn)
M : Mahathir (Tun Dr Mahathir Mohamad)
A : Abdullah ( ramai yang pernah meramalkan A adalah untuk Anuar Ibrahim)
N : Najib

Pardon me for my politics related post, but I can't help it. Not really a big fan of Malaysian politics, or politicians, and never even really bother about this politics thing, well not until that fateful 8 March 2008 and I am not even a registered voter (cakap je lebih ni..haha). It has been full of twist and turns and dramas, and I am thankful I still don't have to do my duty in parliament and watch that drama in front of my eyes. I am comfortable here with my internet and computer, thank you very much.

No. 6 is coming up today, so do we prepare for more drama or what?




14 superstars:

mimielola said...

Oh, I pun baru tahu (pg td)!

Zuhaini said...

i dah lama tahu.. tp duk pikir, lepas najib, siapa ya..? :)

MAKCIK REHAN said...

eeiii..nampak sgt aku kepingin kat beg pink tu. here i am again, commenting on this politic issue plaks. Apa nk komen ekk... ha, pasal RAHMAN tu i pon dh lama tau. Tapi as usual buat2 tak tahu sajork. Just like u...watch n learn dan duduk diam2. hehehe....

Queenin Murni said...

ya.. RAHMAN tu mmg tau.. tapi lepas RAHMAN apa pulak? RAHIM?? :P

precious innocent said...

i x ngundi, so kene dok diam2 depan pc, sambil baca blog.. boleh? :P

-mama emma-

eZa said...

teori rahman dh complete. selepas ini teori ape pule ye? hehehe tunggggguuuuuu...! heheehe ;)

pizli_mw said...

lepas ni teori apa intan?

Teori NAJIB?

Najib
Anwar (BN Jatuh, PKR ambik alih)
J
I
Balasundram (Sebab time ni Malaysian nak tiru US, change)

Tidak mengundi jugak..

Zanna_MamaBatrice said...

me?
no comment.........

mc'eja said...

tidak mengundi wpon dah boleh mengundi. xregister pon..haha

Liyana said...

oooo...pnah gak dgr teori ni...

MAKCIK REHAN said...

Teori Pizli pasal NAJIB tu menarik siot! hehe..yg ni 1st time dgr. Yg tak tahan bab Balasundram tu. Kengkonon Obamasundram la nehh...hikss...

Zanna_MamaBatrice said...

hope after this
malaysia akan lebih maju.....wif new pucuk pimpinan

Mommy Lily said...

semoga tiada drama lagi kan?

happy weekend mama =)

Liyana said...

mcm mana yek?tak pernah mengundi sejak cukup umur...rasa segan plak dah umur 28 ni baru nak pegi register..mesti org SPR tu tgk one kind je...ko pun tak register kan intan?hahahaha.....aku tak bkenan pun mana2 calon,macam mana nak undi

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey