Thursday, April 30, 2009

Dream a little dream of me

Have you ever dreamed of being with another man besides your husband?

Oh yes, I am so guilty of this! It's not that I ever dream (as in pasang angan angan) to be with another man but I accidentally dreamed (mimpi-lah tu!) of being with another man. Once I even dreamed about being in a some sort of love triangle and I ended up saying goodbye to Husband. The other dream I caught myself having an affair behind my husband back (gasp!). The most recent one was the weirdest. I actually dreamt of having a relationship with Eric Cantona. You can refer to this post if you don't know who on earth is Eric Cantona.

I wonder what do all the above tell me about me. But then, I thought it's just my mind running amok unconsciously, or maybe I have been repressing my feeling with my Husband too many times. Anyway I guess I've been kinda melancholic lately and been thinking too much. Oh by the way, a few years back, my friend dreamed that I was dead. That was spooky. Haha.

Enough of my melodramatic ranting, I just found out this cool Islamic academy website where they have swimming, archery and music class for kids! Cool or what. And me being a kiasu mother have already dream of sending Husayn to all these classes. As for the music class, I thought sending him to a drum class would be a good thing to express his anger. Not that he's an angry kid, but then instead of hitting people, it's better to hit the drum lah kot. Haha. Oh yes, here's the website to Akademi Al fan.
Lastly, selamat hari pekerja and I will probably spend the extra long weekend lounging at home. Oh, so boring! By the way today is the last day people! Keep on voting and I will announce the top 10 tomorrow and then we'll be on to the final round! Good luck yaa!


18 superstars:

precious innocent said...

eeee... gatalnya kamu ya...

u ada mention x pasal mimpi2 u nie kat ur hubby? ape dia kata??

-mama emma-

yatie chomeyl said...

pssstt i pon pernah...mimpi macam ni bila sambung tido lepas subuh. tiba2 dlm mimpi tu i rasa bersalah kat my hubby, so i cepat2 buka mata...and thank god bila I buka mata, I nampak wajah ensem hubby kat sebelah I...terus cium pipi dia bertubi2x *eh...eh 18sx pula :P*. serius rasa bersalah sangat2..huhuuhuh

yantz-yeem said...

owh salu sgt sy mimpi nagn lelaki lain tau...tp dlm mimpi tu cam takut+x percaya je+ rasa berdosa ya ammats....tp tu sekadar mimpi je kan...
selamat hari pekerja gaks...
jom join contest kat blog saya.

supermummy said...

emma
ada..tah dia rilek je..hahaha..bosan tak?

yatie
haha tu la..kdg2 rasa bersalah gak..tapi sbb kita tak bole control mimpi kita kan..haha tu yg susah tu

yantz
haa tu la..mimpi je pon..setan saja je nak kacau2 dalam kepala agaknya..haha..ok nnt saya lawat blog awak..

pizli_mw said...

intan? eric cantonna? kau nak kena sepak kat muka ke?? hahahaha...

sekali lagi aku puji kau sebab bagi website2 yang berguna.. kau memang super.. terima kasih..

Jade said...

i mmg pernah mimpi cm ni gak intan.. siap mimpi my crush masa skolah dulu selamatkn i dr tsunami n i tinggalkn my hubby sbb i marah bukan hubby yg selamatkn i tapi org tu..

bgn tido je i gelak sorang2.. maybe lepas i jumpe ngan crush mase reunion skolah tu terbawak2 sampai ke mimpi.. ehehe

malu gile.. dh tentu le hubby tu adalah pilihan hati sendiri ada hati nk tinggalkn pulak [w/pun dlm mimpi].. :P

lili11 said...

Ish, ish ... tak per ler. Mainan tidur. Jangan betul2 tau ...

Zuhaini said...

haha.. sometimes org kata apa yg kita dream tu apa yg kita nak (tapi x dapat).. ahahaha.. :) mmg minat eric cantona ke..? hihi..

Jasfyra said...

mimpi je..xsalah pun kan.tp cam besh gak.hahhaha

oo..nak umum dah esok ek sapa 10 supermommy tuh..

supermummy said...

pizli
eric cantona sepak orang yg anti man u yang sangat biadap je..hahaha..aku yg manis lagi penyokong man u ni takkan dia nak sepak..hahah

jade
ahaha..yg kelaka siap ada kait ngan tsunami tu..

lili11
itula kalau betol2 tak boleh nak difikirkan dengan akal fikiran ni ha..hahah

zuhaini
eric cantona adalah hero pujaan di zaman sekolah.

jasfyra
hahah mcm best jugak?

Liyana said...

sensasi....hahahaha...boleh masuk melodi

i am a mummy said...

saye pun pnah. tapi taktau sape laki tu. tho was cheated on hubby *dlm mimpilah* , i felt kinda sad bile nk tinggalkan dia. haha..

n...ERIC CANTONA???hhehehehe

Liyana said...

actually,i quite understand...ye la sometimes the frustration tu is so la kuat...is not like we hate them or not in lurve anymore...well i guess perhaps the guys could at least be alert to the wives feelings at times...

Zanna_MamaBatrice said...

oppsss
ingat i jer yg pernah angan2 camtu
hu hu hu
rupanyer u pun sama

Zanna_MamaBatrice said...

about website islamic tu..
thanks for sharing
lepas nie boleh ler masuk tengok2...he he he

Zanna_MamaBatrice said...

ala lupa plak
happy labour day to u
me pun duduk umah jer...
and
nak balik kampung
happy long holiday

CuTeMiUt78 said...

oh..oh.. pernah gak la mimpi kan laki lain.. tapi just dlm mimpikan.. not a reality. Selamat bercuti2..alamak sok ke keputusannya.. eemm..klu tenet kat umah blh open.. insyallah blh tau.. tapi klu tak blh.. hari Isnin la baru tau.. :(

l i e y n said...

eric cantona? hahahhahahhahahhahaha
takde orang lain ke?
tapi nama pun mimpi kan!

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey