Friday, March 27, 2009

Supermummy Edisi Perhimpunan Agong UMNO

Sempena Perhimpunan Agong UMNO yang sedang hangat berlangsung, dibawakan perbualan eksklusif di petang hari Khamis bersama rakan saya yang hot iaitu Azman Ramlie (gila letak nama sebenar ni!haha)

me: dulu kan aku pernah rasa khairy tu mcm hensem

sama mcm aku pernah rasa khalid jamlus juga hensem
tapi sekarang aku rasa mata aku dah tersilap kot
hahaa
10:18 AM azmanramlie: aku dulu rasa khairy hensem juga
but not anymore
hahaha
geli
me: ahaha
10:19 AM nampaknya samalah kita
kehkeh
apsal kau geli kat dia

46 minutes
11:05 AM azmanramlie: sbb perangai dia kot
identiti ok image teruk
apakah identiti?
apa yang membezakan identiti dan imej?
11:07 AM me: entahla
kau mesti tau
sbb kau ambik corporate identity
11:08 AM azmanramlie: hahahah
identity tu the visual manifestation of something
benda yang kau nampak di mata
image tu perception tentang sesuatu benda
11:09 AM mungkin dulu kita tgk khairy macam handsome sbb mungkin dia mmg handsome
tapi lepas tgk perangai dia...perception kita kepada dia menjadi negative
wah
bagus x aku jadi lecturer?
boleh bezakan image dan identity skang?

*me: adalah saya
*azmanramlie: adalah dia
*khairy: adalah khairy jamaluddin


*sendiri berdoa agar tidak dikenakan ISA kerana mengatakan khairy sudah tidak hensem.*amin.



14 superstars:

pizli_mw said...

aku rasa kau perlu explain jgk kenapa azmanramlie menjudge kehenseman lelaki lain mcm perempuan.. nanti orang confuse.. hahahah

l i e y n said...

nak tau gak apa perangai KJ yg membuatkan perception AR menjadi negatif?
takkan le sbb ckp tak hensem kena tahan ISA....

supermummy said...

ahaha..jahat kau ni..tapi kau mengakukan azman ramlie adalah seorang yang menceriakan keadaan dan selalu membuat kau ceria..haha

supermummy said...

lieyn
haha..alamak tu nnt saya tanya ngan dia hari ni kalau online

:iBuAfiQah: said...

dulu2~
minat gak kat KJ..
sekarang~
xminat langsung...
sejak2 menang plak dlm Pemuda Umno...
cam bagus jerrr nampak..

moral~kalu dah xminat aper2 ttg dia mmg jadi xminat gak...hahaha

Pink Mama said...

I dari dulu tak minat KJ sebab mamat tu poyo :P

pizli_mw said...

haah.. tanpa azmanramlie hidup seseorang takkan ceria...

Jade said...

haha.. dr dulu x suka KJ.. hahahaha.. tp still die cute jugak :P

precious innocent said...

kj x hensem, tp dia ada 1 mcm aura...

ape2pun, i tetap benci di!!!!!!!!!

tp dia ada aura yg bisa kasi electric 1 badan, camno??

mak dah weng weng!!!

-mama emma-

Zanna_MamaBatrice said...

me mmg x minat ngan KJ nie...
camno ler dia leh menang kerusi pemuda tu...ha ha ha....

Zanna_MamaBatrice said...

oppss...
me pun sokong statemen AR tu..
he he he...1st tengok muka ensem...tp bila dah tahu perangai..
dari hensem boleh tukar hodoh...

Zuhaini said...

masalahnya, sampai sekarang saya rasa khairy tu tetap hensem.. haha.. :) mujur x jadi pelakon, kalau tak, sure saya tgk cerita dia berlakon! :) hehe..

Liyana said...

tak ku sangka kau pernah berkenan dgn KJ...aku dulu suka bukan pasal hensem ke khalid jamlus ke....tapi pasal dia antara yg wat MyTeam tu kn...tp skrg dh x suke la...

Azman Ramlie said...

amboi kau letak nama aku..kalau aku kena isa ataupun c4..kau lah orang pertama aku takut2kan

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey