Monday, March 23, 2009

Q Buster di Tesco Selayang tidak payah pun tidak apalah

Friday is always heavenly for female government staff because we got to rehat from 12.15pm until 2.45pm! My colleagues and I went to Tesco Selayang where I got to do the following things:

. Finally claim my RM625 rebate - it was so easy, it nearly made me cry thinking about what the heck should I spend it on. Haha.
. Buy an MP3 modulator in Tesco which only cost RM27! Brothers are selling the modulator for RM50++ and a shop in front of Tesco was selling it for 70++ and it's the same thing for Jusco. So getting one at RM27 is certainly a reason to be happy for me.

Anyway as I was queuing to pay, I realised there was only one cashier counter open.
I would've let it go if I did not saw the sign that reads:
Q-Buster : Jika melebihi 2 troli dihadapan anda di kaunter pembayaran, kaunter lain akan dibuka" (see the blue signage above)

I mean they have the sign hanging in every cashier counter exit but on that Friday afternoon there were more than 4 trollies in front of me.

Urgh.Janji tinggal janji (zaman 90 an suka sangat dengan lagu KRU ni oi!) . Please don't make that kind of promise if you are not going to keep it. Anyway the man above who was in front of me asked the cashier. He pointed at the signage and asked "Itu betul ke tu?" The cashier of course senyum senyum kambing. Oh well.



10 superstars:

Zuhaini said...

well, tesco ampang tu belakang je rumah mak saya. tp kami jarang ke sana. tak tau kenapa. haha.
tp mmg ada ternampak sign itu, tp mmg wonder juga la, adakah depa ni praktik seperti yg dijanji.. sabar je lah, ya! :)

bOnda said...

ye, sungguh sakit hati nak nak kat depan kOnter dah tulis, 10 item aje tapi kat depan kita dengan berlagaknye tOlak 1 trOli penuh..pastu bila cashier tegur, buat dekkkk je macam tak reti bahase..huh!

nURmALa mAZLan said...

nak gi tesco sila gi siang hari..x ramai..itu tesco ampang la..tesco lain x tau

supermummy said...

zuhaini
saya pon jarang ke tesco..selalu gi giant sebab lagi dkt ngan rumah..kehkeh

bonda
haha kita tak pernah lg jumpa kes yg selamba tolak troli kat area 10 items or less tu..tapi kalau jumpa nak kena sound la tu..haha

mala
ni mesti selalu shopping kat tesco ni..kehkeh

Jiji said...

Hahahah, biasa kat malaysia@!~

Hangat taik ayam jok!

Jade said...

same goes to TESCO Melaka..

hampeh to d max :P

Arin said...

tesco selayang tuh kesian tau..if u gie situh on weekdays..odd hours time, tade org pon..even food court situh dah bp gerai katup..apa lagik kedai2 mkn situh..used to ader secret recipes, jom bali, laksa shack..but now, katup semua...

Zanna_MamaBatrice said...

mmg akan rasa sakit hati kan
janji tinggal janji
tp....maybe cashier x ramai time tu kot...tu yg dia x bukak other counter tu...

x leh pakai ler kalu camtu kan kan kan

Liyana said...

rasanya sume tesco pun ada...tapi biasala kan...sedangkan 'malam minggu yg ramai sungguh orangnya' pun tak bukak kaunter tambah...inikan di siang hari weekday...kadang2 sampai letak balik barang kalau sikit je yg nk dibeli

precious innocent said...

dah lama x p selayang...

lalalala

-mama emma-

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey