Monday, March 30, 2009

Oh simple things, where have you gone?

Supposed to be simple questions that have been bugging me lately...

1. I have a tabung full of coins and I wonder if I go to the bank, do I need to separate all the coins accordingly (you know, 20 cents, 50 cents all in their own category) or can I just ask the person at the counter to count the coins instead?

The grossly named farting piggy bank

2. Thank you to some unforeseen circumstances Husayn's 2nd birthday party has been cancelled but I was thinking of celebrating it somewhere like Genting, Malacca..anywhere! Somewhere that will not break the bank and do you know any place that is reasonably priced? And mestila best juga..haha.

3. I have a Maybank Flex visa credit card which I have to pay RM3.95 don't know what fee monthly if I did not make any transaction in that month. Is it any good if I cancel that Flex credit card and change it to Maybank Petronas Credit Card where I will get 5x treat points at Petronas. By the way I only fill my tank with Petronas and nothing else! By the way that Petronas credit card is free for life, which means there's no annual fee, funny hidden fee whatsoever (or so they said lah)

Honest answers are appreciated!



11 superstars:

azzamoro said...

saye pun tunggu jawapan bagi soalan yang pertama. tabung dah penuh dengan syiling ni, beria2 nak masukkan dalam bank. Tapi, kene sort dulu kah..

Jiji said...

1. A&W (alaahaii tgk tetiba rasa nak makan waffle)

2. Cancel Maybank Flex visa credit card and go for Maybank Petronas Credit Card. Hehe.

Arin said...

no 1 : my sis baru je gie maybank last week untuk tukarkan syiling ( yang amat banyakkkk dari tabung ) ..rasa nya takyah asingkan duit coz dia gie counter and tak silap staff maybank tuh cakap petang nanti baru diorg kira..macam gitu la bunyi nya..

2) gie melaka..coz i'll be goin back to melaka tis weekend :)..bawak husayn jalan2 gie crocodile farm coz kat situh ade new attraction macam wet world..

Dee said...

1. up to u whether nk asingkan or not..tp kalo xnak asingkan pun bole...bear in mind..bank charge u for changing coins with them..like rm2...

2. gi melaka ok gak

3. all cc yg ckp xde annually fee tu biasanya u need to swipe at least 12 times...but ada gak yg mmg x guna pun dpt free fee for year/lifetime..check it out with the card centre...

hani bahari said...

1.u can either sort it out yourself or kalau nak bank yg buat, better cari yang their coins sorter is working/functioning and it'll do the sorting & counting for you.But mind you, halfway during the counting , coins maybe akan stuck dlm machine and they can't take out the coins. (from my experienced handling this machine)
Duit 5c selalu stuck double cause ketebalan sama dgn sekeping 20c. My advice, you can sort the coins yourself and change at any grocery or friendly neighbourhood shop. they bank in at the bank.

2. Pergila ke Melaka. Especially for kids, bring them to Zoo Melaka. My niece & nephew had a blast time while there.

Liyana said...

takyah asing,bank ada mesin...
by the way dtgla melaka umah aku....FOC...ada 3 extra bedroom
kuarters la katakan...hiihhihi

supermummy said...

azzamoro
haha nampaknya kita ada persoalan yg sama..haha

jiji
aahla..saya pon sudah lamaaaa tidak makan waffle! tu la, kebarangkalian utk kensel yg flex tu adalah sgt tinggi..tapi sebelum tu nak pegi redeem dulu..haha

arin
oo ya ke..eh lepas tu terus masuk akaun ke camne ye? tu la mcm nak gi melaka jugak sebab last sekali pegi masa tgh pregnant dulu..

dee
ooo ada charge pulak ke? camni baik kira siap2 dan asingkan dulu..tu la macam nak gi melaka, tp tgk keadaan nnt camana..yg psl cc tu pulak hari tu dah call centre dia, dia kata yg petronas tu mmg tak de extra charge apa2..

hani
aah ya betol gak tu..thanks for the advice..eh u mesti keje kat bank kan..betol2 zoo melaka mmg best!

liyana
betol ke..kau penah tukar syiling kat bank ke wey..eh rumah kau tu dah betul2 bandar melaka ke?

Zanna_MamaBatrice said...

1) no need to asingkan that syiling..coz' org bank kan ada mesin utk asingkan that syiling....just wait jer...he he he....me selalu buat lorrr

2) fast food restoran .....

3) no idea ler....

l i e y n said...

1. no need to sort...
2.vacation untuk hussayn or mummy dia ni?
3. u should cancel th flex card! pay for nothing?

Liyana said...

aku selalu simpan duit tabung anak2 aku,mula2 dia tuang masuk mesin,pastu dia print out la brape...aku rasa sume bank ada...yela kalau pekan kecik mcm merlimau ada,takkan la kat town takde...umah aku about 15-20min je ke town...melaka kcik je,traffic pun takdela mcm KL...papehal gimme a call kay..ble aku jd tourist guide

precious innocent said...

so, dah dpt ke jawapan nie semua??

-mama emma-

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey