Friday, March 20, 2009

Government should continue giving the road tax cash rebates forever

Money don't grow on trees, but I wish it grows in my purse/ bank accounts!
I am glad I had a conversation yesterday morning with my Husband.

"Bila awak nak claim awak punya rebate utk road tax?"
"Eh ni untuk kereta mana ni?"
"Kereta Persona laaaa"
"Boleh claim rebate ke?"
"Haahlaaa.."

RM625! Akan dihabiskan untuk membeli baju baju kerja yang sudah lama tak berupdate dan menggantikan kasut yang sudah koyak dan juga membeli hadiah hari jadi untuk ibu serta untuk harijadi Husayn Zharief juga. Oops..cukup ke ni? Haha.

I'm so grateful because the car was bought before the cash rebate is scrapped off - which is this 31 March! So if you still have not claimed your cash rebate, let's attack the nearest post office now!

ps:Did you realise the linkwithin widget that is visible after each post? Sukalah the widget! Sebab ada thumbnail pic. Hehe.



12 superstars:

roszs said...

wah..RM625 ye..i'm going to claim my rebate today.. baru renew roadtax last week... wang besar..wang besar ( sebut style roda impian)..ka..ka..ka

precious innocent said...

rm625 tu i leh habiskan dlm few min je.. sbb clearkan utang ccard.. kekeke..

ps, kite dah cilok idea linkwithin tu.. hehe

-mama emma-

Zuhaini said...

hehe.. seronok, kan dapat duit free! :)

lady D said...

i don't agree with you....rakyat pun kena pikir gak pasal Kerajaan sebab kalau defisit kerajaan teruk, ekonomi pun akan jadi lagi teruk. kalau ekonomi teruk....rakyat akan merana lg teruk...

SuperCJ P.I said...

The date has been extended to 14 April..ada masa lagi..

achee_b165 said...

i pn baru claim last week..sekelip matai jer abiss.huhuh!! wat blanja balik kg, minyak, tol + makan2..heh!! kira ok la kn, thanks paklah!!

~p-na mama oja~

mrs.hafizNEN said...

babe! i pun baru dapat tau loan dah lulus untuk beli kereta VIVA :)

but thing is...kereta baru beli ni, boleh claim ke? sebab tak silap i, kalau nak claim, kene renew license and tunjuk car grant?

mrs.hafizNEN said...

eh silap bukan license! road tax kereta!

supermummy said...

roszs
wah mari rebate cepat cepat!

emma
kita cc dah clear yg tak clear2 study loan ni..tensennya! haha..

zu
hahah..skarang mmg seronok..tunggu la next year nak renew road tax dgn insurans mesti hilang terus seronok..kehkeh

lady D
hmm..tapi adakah kerajaan pernah fikir pasal rakyat? haha..saya yg bekerja kerajaan pon merasakan diabaikan kerajaan..hahah..

super cj
aah la..baru sedar bila pg post ofis tadi..kehkeh

pna
tu la..ok la jugak..walaupon mmg sekelip mata pon habis..haha

emma
takyah tunjuk raod tax..tunjuk ic je..mesti dapat..so kalau u dapat viva tu before 14 april masih sempat lagi!

bOnda said...

wahhh.. hepinye dia =)
nak skettt =p

Jade said...

sokong u jugak intan..

kalau next year dpt lagi, boleh i bwk my dotter n hubby p shopping :P

Zanna_MamaBatrice said...

me setuju
kerajaan should continue giving the road tax cash rebates....
leh shopping kan....

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey