Thursday, March 5, 2009

Apabila tak ada idea, buatlah random updates dan harap-harap ada yang membaca

Some random updates:

1. I wear this to work today. And I keep getting irritated because the tudung keep senget-senget here and there. Do you know where we can buy the thing we the tudung will look at least presentable. I thought I read somewhere kiwi starch ke corn starch..don't knowlah. Urgh.


2. I went to Malaysian Dreamgirl's event 2 days ago and one of the girls asked me " Why you rarely put your husband's face in your blog ya?" OK so here it is.
Husband - fuming like always because I took his pic in the car this morning.
With the flash on.
And while the car stopped at traffic light.

Haha. But I have mastered the art of handling his fuming and garang looks. Which means I just IGNORE it. Kehkeh.

3. I still haven't watched Slumdog Millionaire.

4. I still haven't get my car

5. I am going to launch The Supermummy Amazing Blogger Award next month. And the winner could be you, you, or you! Still pening with the sponsors. And trying to search for more. SO please help me!

6. Saya juga semakin banyak kerja di pejabat tapi masih mencuri masa berblog. Tapi kerja saya masih siap,doh!

Eh bila cakap doh tiba-tiba teringat pengalaman semasa di universiti apabila semua orang suka berkata "lek lek lu..sap kok lu.." iaitu yang bermaksud rilek rilek dulu, hisap rokok dulu. Kehkeh. Saya tidaklah hisap rokok (namun begitu saya mengaku pernah menghisap shisha sekali sahaja. Tapi adakah itu dikira? Kehkeh) tetapi selalu dikelilingi orang-orang yang menghisap rokok dan akhirnya juga kahwin dengan perokok tetapi amaran untuk Husayn:
JANGAN BERANI BERANI NAK HISAP ROKOK YA!

Diharap saya tidak mati akibat penyakit kanser paru-paru. Eh tau tak, kat US ada orang mati kena kanser paru-paru sebab hisap rokok. Lepas tu family dia saman syarikat tobacco tu dan dapat berjuta juta USD? Boleh tak kita membuat benda yang sama di Malaysia ya?

OK sekarang saya rasa pelik sebab entry mula dengan English dan diakhiri dengan BM. Pernah tak anda berasa konfius sama ada nak tulis blog anda dalam BM atau English atau Bahasa Rojak saja. Saya pernah kerana mula mula saya decide nak tulis dalam English, lepas tu saya tengok semua blog ibu ibu banyak dalam BM, jadi kadang-kadang saya mix dengan BM takut orang bosan baca. Tapi last-last sekarang dah rojak pulak. Haha. Diharap anda tidak bosan ya. Sebenarnya ini adalah menggambarkan kepala saya sangat berserabut. Oklah.

11 superstars:

zh-ena said...

ena ok ajer ngan bahasa akak.BM ok English pun ok..tak kesah..

pasal tudung, try la pki tudung bawal sbb sng nak bg muncung kat bhg ujung tudung..ssh la nak senget benget kat tudung tu..

try la

Pink Mama said...

lawanya tudung pink hari ni. tudung macam tu memang susah nak dibentuk. Tapi tetap berseri :)

Ezznaz said...

anak tudung yang ada awning pun berkesan jugak ..

Jade said...

ni betul2 kes x de idea ni..

takpe2..ape pun yg intan post, sure serta-merta saya baca (kecuali posting sabttu/ahad tp masih dikhatamkn hari isnin)..hehehe

mommylyssa said...

Kiwi starch spray...(brand lain2 pun ada)... Spray masa menggosok instead of pakai air. Memang baju lagi licin n lagi senang menggosok for those kedut seribu bajus. My mom mmg can't live without the spray to make her tudung cantik molek! Try it!

mommylyssa
zaralyssa.blogger.com

achee_b165 said...

huih..otai nya en.husband...hehe!

bab tudung no komen coz?? paham2 je la ek...heh..

bab rokok, sib baik sy kawen ngn org x perokok + kebanyakan rakan2 lelaki sy x merokok, ;D.. percayakah?.. percayalah....wieee!!

~p-na mama oja~

adam06 said...

dun worry ...i baca.. i ske blog u..keep it up mummy huuhuhhuu ;)

ARIFFDA said...

intan..kalau BI lagi bagus sbb boleh bljar ngan baca blog u(BI saya, -+hancus)..kalau saya nak baca paper omputeh, jgn harap la..paper melayu pun saya just tgk gambo je...

Wanida said...

tak kisah apa2 pun...janji paham...

Jiji said...

Hye ahh SUPER M@!~ hehheh

thank you for dropping by@!~

nah nah ciskek buat breakfast@!~

Your Have-no-Ideas- updates give me ideas what to write laa@!~ hehehe@!~

*big hug*

oh.. ive linked u up.

AyuArjuna BiGoshh said...

haha...suke jer...ngan blog u...straight forward

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey