Thursday, February 5, 2009

“Politicians are like diapers. They both need changing regularly and for the same reason.”

------------------------------------------------------------------------------------------------
Nota untuk Husayn: Baby mama tak payahla mengada ngada nak jadi ahli politik ya bila besar nanti. Kalau nak lompat sana lompat sini, lebih baik jadi ahli sukan je lah. Tapi sebenarnya mama nak baby jadi pilot. OK babai. I love you. Muah muah.

Sebenarnya kadang-kadang saya rasa ahli politik Malaysia adalah contoh yang tidak baik untuk budak-budak. Boo. Tapi kalau ahli politik takde, siapa pulak yang nak memimpin negara?















Oklah on to my purse story.

I had this purse for 7 years more or less. 7 years which is since my 2nd year in university, and I was 20 at the time. The purse was with me when I was still single and a lot of friends wondering why the purse was so fat. The purse was with me when I first met Husband during my internship and someone thought the purse is actually Surah Yaasin (tau tak Surah Yaasin yang kadang2 packaging dalam zip tu. Ha..yg itulah). I think this is the type of purse which can cause the death of animals due to its heaviness. Haha. Baling anjing pun boleh mati. Something like that lah.

The purse has witnessed my dating dating days, a lot of money has came out from it when I prepared for my wedding, my pregnancy and I still hold on to this purse and then when I gave birth, I slept at the hospital with this purse too. It has been an ups and downs full of laughter and tears of 7 years and I still love it. The purse is Esprit by the way and I bought it at RM40++ when Esprit was having a sale. Husayn loves playing with this purse and taking everything out from its place and then scattered it all over the place. The inside of the purse is already koyak a little bit. I mean after 7 years what do you expect kan?

Anyway I guess it's time to let go. And I found this.














It is red and I can fit my phone into this one. But don't worry I will still keep that black purse in safety haven. Thank you for everything little black purse. Now it's time for you to rest in peace. Tata.

p/s: The Svenson and Marie France voucher is still available. Sapa nak email lah ya! Percuma dan no obligations pun, I'll send you the vouchers FOC no questions asked!





9 superstars:

Zuhaini said...

hehe.. cute dompetnya!

nak komen pasal pangkoq bole..? hihi.. cantik2 gambar.. tp oleh kerana pangkoq tu kampung belah bapak saya, tu yg x berapa excited.. tp bila supermummy snap gambar2.. nampak cantik sungguh tempatnya.. hahah. (i never noticed!)

Jade said...

sentimental value ni intan...
may d esprit purse rest in peace :P

ummi balqis said...

same la kite pakai purse yg dibawak kesana kumari since uni life.. tp mine punya 6 years mcm tu.. black jugak tp stail panjang n nipis.. murah too. haha. bought it at kedai 3.6 midvalley... jenama converse aje.. tp condition dia masih ok..

from black to red? ni mesti nak tuko selera kepada yg terang2 pulak kan.. haha..

Yatie said...

u know what...my son nak jadi chef so dia blh masak and my dotter nak jadi doctor... insya' allah and not politician... takde pendirian at all, yatie, sawanila.com

supermummy said...

zuhaini
wah bestla kg kat pangkor..dapat naik bot selalu..kehkeh..ha nnt lain kali balik pangkor bolela appreciate..tp lain betul ya lumut tu sekarang

jade
hahha..tu la..tgk tahan berapa lama lak dgn purse baru..

ummi
haha saja je try warna merah tu..tak pernah ada red purse..selalu yg hitam legam je..kehkeh

yatie
betolla..pening tgk politician ni..semuanya pon mementingkan diri sendiri..rakyat ni sapa pulak yg nak kisahkan..isk

aznitaz said...

intan,

cantik ur new purse. is it purse? cam besar je leh muat hp. tnjklaa full pic :)

btw, i even can't tahan smpai 2 tahun kot purse2 i sblm ni. in 5 years dah tukar 3 kot..suka beli yg murah..cpat rosak boleh tukar baru..

nURmALa mAZLan said...

ahli politik sekarang ni makin carca marba..makin x faham nak ikut rentak diorg..I still need Tun to lead our country..huhu~~

ZH - Ena said...

merah kesukaan ku..letak la gambo penuh hehehehe

Zanna_MamaBatrice said...

now...zana dah x pakai purse...
senang menjinjit mini bag yg boleh sumbat my h/phone, my camera and my money also....ha ha ha

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey