Friday, February 27, 2009

Kenangan semasa berkahwin adalah sangat manis

Saya kahwin pada 3 Jun 2007. Bila teringat masa kahwin sangat suka sebab teringat betapa peningnya preparation nak kahwin. Haha.

Tak pernah ada orang nak ambik gamba mata saya macam ni. Jadi saya rasa fotografer ni artistik juga. Kehkeh.

Sekali lafaz saja sudah berjaya. Kehkeh. Tok kadinya adalah atuk saudara saya. Tapi 6 bulan selepas saya kahwin. Tok Kadi saya meninggal kerana kemalangan kereta pulak. Kesiankan.

Saya tak tahu mengapa di Johor mas kahwin hanya RM22.50. Mengapakah teramat sikit. Jadi saya upkan jadi RM101. Haha. Sampai sekarang pun tak bukak lagi duit gubahan mas kahwin ni simpan dalam almari.

Di Johor juga ada acara penyerahan anak oleh ibu dan bapa kepada suami di mana ada ucapan yang panjang dan menyedihkan. Sebab tu saya menangis kerana membaca ucapan yang sangat meruntun hati (sebenarnya rasa bersalah sebab banyak dosa kat ibu bapa la tu! Haha)

Bole terima jika saya menangis, tapi suami juga menangis? Adakah rasa terharu kerana dapat kahwin dengan saya ataupun rasa terseksa? Kehkeh. Tapikan, suami menangis lebih lama dari saya. Haha. Comel tak.

Sudah berjaya naik atas pelamin setelah melalui 5 tol! 2 tol PLUS highway dan 3 tol di Kampung Parit Semarang (kg saya lah!). Nampaknya tol di Parit Semarang lebih banyak kerana banyak sangat tangan perlu di hulur termasuklah mak andam yang suka pau duit banyak banyak. Isk.

Saya tak ada idea lagi hari ni dan nak cepat sebab pagi ni lambat masuk ofis jadi online dari rumah. Berdedikasikah saya? Haha. Saya letak banyak gambar jadi saya rasa agak cheating juga, tapi tak apalah ya. Selamat hari minggu semua!



19 superstars:

aFkaR'z said...

huwaaaa
huwaaa huwaaa...

mana cd gambar² kawen ku?? mana mana mana?? mana dah aku letak?

http://sweetdarling79.com

idajer said...

cantiknyer!! eh, samalah. sampai skrg gubahan mas kawen still tak usik2. hehe

Pink Mama said...

lawanya Supermummy especially gambar yang last tu sweet jer :)

nURmALa mAZLan said...

kak..mmg pening kan nak abuat preparation ni..adeh!!! kadang2 rasa cam nak nagis

kak..seidh la baca sentence yg penyerahan anak tu, bergenag pulak air mata nih

supermummy said...

afkar'z
samala..kita pon tak ingat mana dah campak cd kahwin tu..isk

idajer
haha tu la..sayang pulak nak bukak..

pink mama
thank u! haha..itu semua adalah ilusi make up semata-mata..haha..dan sebenarnye kalau tak mekap kat dagu ada jerawat yg teramat2 besar sampai fotografer kena test shoot berkali2 nak tgk mekap tu dapat sembunyikan jerawat ke tak..hahah

nurmala
haaa..bersedialah mala..kehkeh..tapi yg penyerahan tu mmg sedih..walaupun ayat dia macam skema dan drama tapi memang membuat org menangis..hehe

Dee said...

canteknyer gambar intan kawen...eh bukan gambar je...intan pun cantek..masa mawi n ekin buat acara penyerahan anak ingatkan saje2..mmg adat org johor ye..menarik n sedih gak eh..sama kaler cam sy..pepel gak..

Liza said...

agak2 photographer tu baca tak ni? mesti dier sukakan?...heheh...

supermummy said...

dee
haa aah masa mawi ngan ekin kawin tu ada acara penyerahan tu jugak kan..

liza
hahah..nak kutuk zaki la tu..

Arin said...

best gak terkenang waktu preparation nak kawen dulu.. macam2 hal..

zh-ena said...

cantik la..skang nie pun cantik gak :D

ARIFFDA said...

intan...gubahan maskawin tu, lebih kurang sama mcam gubahan mas kawin saye...tapi saya dah buka gubahan tu, hahaha....cantik nye intan ngan baju kawin kaler purple

MisSy F said...

sweeeeeet =)

supermummy said...

arin
haha tu la..ada je benda tak cukup

zh-ena
isk..malu la puji lebih2...hahahha..

ariffda
haha tenkiu!

missy f
terima kasih! (sambil membuat lambaian ala paris hilton..haha)

Siti Fatimah said...

cantek nyer i suka lah picture u in purple tuhhh so sweet je :)

~Eila @ Along~ said...

wahh..samala ..mas kawen sampai skang tak usik2 lagi..hehe..ade je elok lam kotak gubahan tuu...

bOnda said...

sO sweeettt =)

Liyana said...

ko tau...aku still ada gambar kahwin yg tak print kuar lg....tu la zaman digital ni dh tgk kt PC asyik tangguh2,skang dh anak 2 nih...
by the way sorila tak dapat g kahwin ko dulu...mmg dh nk bersemangat nkg kt pt semarang tuh...skali den telah diarah g KDC masa tu...halal la yek..ko pun dah anak 1...bila nk jumpa lagik nih

Zanna_MamaBatrice said...

kenangan perkahwinan?
yesszaa.....mmg x kan dpt dilupakan...

yess...org johor byk tol kan...sian kat family lelaki....yg paling untung mak andam ler...coz' udah ler kita byr utk pakej andaman....tol plak bukan takat 10 or 20 henget....sure nak lebih...hu hu hu

achee_b165 said...

sangat sedih masa majlis penyerahan tu...penah pegi masa kwn kawen... tambahan lak mmber kitorg tu sakit, lagi la x sanggup.. kitorg yg melalak lebih..isk isk!!

~p-na mama oja~

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey