Monday, January 19, 2009

Lagu Untukmu: the "buzz off -I'm leaving you" anthem of the year

I was wishing under my breath with the faintest of hope "Janganlah si Faizal Tahir ni menang Juara Lagu ni..kasila Meet Uncle Hussain menang!" and then within all those confusion, and I thought I might have heard it wrong, but Meet Uncle Hussain did win! I thought it was a heartfelt performance and I know I heard a slight inspiration in The Killers there (it proved right when the host said so! haha) , and Lan looked hillarious with that face painting of his.

Pic courtesy of Berita Harian

As for Faizal Tahir, the Syurga song was ok, and I thought it was some performance there, but honestly I've never been rooting for this eyeliner wearing guy. No offence to his fans out there. To me, Faizal Tahir is about dramatic and of course going overboard over most thing (did you see his reaction when they announce he was one of the winners? Haha..I thought of knocking this guy's head!).
The eyeliner guy being all made up

Anyway it was one of my favourite Juara Lagu where I enjoyed most of the songs but the opening performance with the Stomping dance is so-so. If you want to see one of the most mantap and mind blowing stomping, go watch Stomp The Yard. Watch and learn, hahaha.

7 superstars:

:iBuAfiQah: said...

ya...MUH menang...
satu lagi inde band mengungguli AJL!
best dia bw lagu tuh!
mula2 ingat cam FT yg menang AJL 23 tuh tp, MUH yg menang..
tu la FT cam kureng smlm..
maybe sbb eyeliner dia cam ngeri skit..hik2

pizli_mw said...

nak sokong meet uncle hussain sokongla.. (itupun sebab dia ada nama anak kau) TAPI JANGANLA KUTUK FAIZAL TAHIR!!! PENYANYI FAVOURITE AKU TU!!! (walaupun poyo yang teramat...)

supermummy said...

ibuafiqah
aha tu la suka sbb lagu untukmu penuh perasaan dan mungkin tgh jiwa kacau tu pasal suka, tapi honestly mmg suka kalau tak jiwa kacau pun! kehkeh..

pizli
hahahaha..aku ok je dgn faizal tahir tu selagi tak tgk muka dia..isk tapi gaya dia tu kadang2 aku tak bole tahan la..hahahaa..dan aku suka meet uncle hussain bukan sbb nama sama mcm anak aku la..itu suratan dan kebetulan saja..kehkeh.

aznitaz said...

hu..hu..aku pun minat FT, tp tak kesah lah nak kutuk dia pun sbb mmg slalu poyo je mamat ni. mati2 ingat FT menang, last2 annouce MUH. kelakar lah moment tu sbb org cam dah igt FT menang, alih2 nama org lain. hubby lak sokong MUH, tuh aku panas. he..he..

Liza said...

salam ziarah, i love the movie Stomp The Yard, really happening!!!

Yatie said...

pakcik husin feveret i... i ni minah undeerground haha.. my husband blh ckp best ke dorang ni nyanyi.. i cakap dia.. alah papa ni, kalau org sebaya ngan mama ala ala 20 an gitu minat la... kalau dah over 35 memang tak suka... haaha kena pelangkung aku tau... anyway dia dgr lagu dia ckp BEST la lagu ni..

well aku tak suka si faizal tuh over... dah lah pakai cutex nyampah....yatie from sawanila.com

Zanna_MamaBatrice said...

me x suka faizal tahir tu
suara sedap
tp.....mmmm me x suka dia ler

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey