Wednesday, November 5, 2008

Kaftan no-no for breastfeeder

Do you know what did I miss most while breastfeeding Husayn?

This.

Yes kaftan or baju kelawar! Totally soft, airy, comfortable, and it's the current in thing too! I've never really been a fan of kaftan before, only started wearing when I first bought it at Kelantan 3-4 years ago and I found it amazingly nice! So I continued wearing it and I also love wearing the kaftan when I was pregnant - as my baju tidur of course. Hehe..But since I gave birth to Husayn and have been his milk factory for nearly two years now (another 6 months to 2 years! wow..) I have stopped wearing kaftan. Everybody around me will surely go pening if they see me breastfeeding Husayn while wearing the above kaftan anyway..haha.

And I saw that they are selling those cute cute kaftan for kids too...alahai comelnya..Can't wait to have my own baby girl so I can dress her in kaftan too!

16 superstars:

precious innocent said...

hari tu i ada came acroos kaftan for bf mum.. alamak... tp lupa tul la ape urlnye...

rasanya ada save kat umah kot....

-mama emma-

shoe-addict-mom said...

:)
i felt the same when both kids were still being breastfed. time pregnant, pakai kaftan is the best thing! heehehhehe..

ummi balqis said...

ermmm... supermummy, kenapa diorg pening lak tgk akak bf dgn kaftan? terfikir2 nih.. ke sy yg clueless? hek?

supermummy said...

mama emma
ya ke! kalau ada fwd plss....sungguh teringin nak pakai..

shoe-addict-mom
haha betoll...sejuk dan selesa dan berangin je..

ummi balqis
aa sbb kaftan tu kan panjang sampai ke kaki..cuba bayangkan kalau nak susukan anak kena selak dari bawah tu pastilah semua pon dapat di tgk..kehkeh..

Mama Mya said...

salam supermummy masih ingat mama mya.. lama dah kita x berkunjungan huhuhu..

cantik kaftan tue lagi2 baju budak2

Jade said...

hehe..jade x dh breastfeed..so skrg dpt enjoy balik le sbb dh boleh pakai kaftan ni... senang sbb lepas mandi x pyh pening cari baju + seluar.. dh mcm uniform pulak.. hehe

mrs hafiz said...

kaftan.. jubah.. sundress, a NO.NO!!
tgu abis bf baby la nanti

aFkaR'z said...

pernah dapat idea, replace jahitan kat bawah ketiak tu ngan zip...

amacam???

nak buat tapi tak terbuat2.. so everytime nak bf ika, masuk bila (bila pakai kaftan)

Erinsza said...

mcm ide kite guna kaftan mummy tu ye,

salam perkanalan boleh kite tukar link.

mommylyssa said...

soooo soooo true!!! i miss wearing the kaftan!!! mama emma... kalau ada url sila sharing-sharing k ;-)

supermummy said...

mama mya
aah la lama tak melawat2..kehkeh..cik mya mesti boleh pakai kaftan yg kenit2 tu..ala comelnyer!

jade
betol..lepas tu kalau nak packing kaftan mcm nak bawak balik kg pon senang kannn

mrs hafiz
haha..aah la..jubah pon yer..ha takpon bole pakai yg a da butang tgh tu..so bukak je butang2 tu kalau nak breastfeeding

afkar'z
haa kreatif tu..tapi nak buat tu yg malass dan tak pandai kot..kang jadi lain pulak..apa kata awak buat pastu jual..heheh

erinsza
bole saje..nnt saya add kat supermummyfablinks ye...hehe

mommylyssa
ye..cepat2la mama emma sharing supaya boleh mendapat manfaat memakai kaftan..heheh

me said...

intan, kita pun dah lama tak pakai baju kelawar, sekali pakai umar ckp nenek...sbb nenek selalu pakai baju kelawar, so mama jadik cam nenekla pakai baju kelawar.

lovelymummy said...

i miss wearing kaftan too..huhuhu..

Wawa said...

i tgk kat mypermatahati ada jual kaftan for nursing.

:)

i have given all my kaftans to my mom sbb dah ni nak masuk 2 tahun tak pakai2.

same reason, bf.

m@Ri@ said...

betui2...aritu p jln2 kt uptown pn jumpa baju kaftan utk budak2..cute sgt corak die..cantik..

Sofia's Mommy said...

oh so true...how i miss my kaftans that are all finely folded in my wardrobe............

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey